U organizaciji projekta “100 najvećih u Srbiji” u Beogradu je održana svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najboljim kompanijama po prihodu, dobiti, broju zaposlenih i izvozu.

Na svečanosti, koja je okupila predstavnike više od 220 firmi iz Srbije, državne zvaničnike, ambasadore, predstavnike domaće privrede, umetnosti, medija, dodeljena su priznanja kompanijama NIS, Elektroprivreda Srbije, DIPOS, Porshe Beograd, Gradina, DIS, MOL, IMLEK, Industrija mesa Matijević, Clover Serbia, Krupnik, GIM, Nelt, Knez Petrol, AURA, Coopservice, Gigatron, Matis, Nissan Srbija, Lovo promet, Don Don, DTD ribarstvo, Agropromet, naveli su organizatori.

“Sto najvećih” ove godine pod sloganom “Množimo prilike, delimo uspehe” prvi put je realizovan u Srbiji u partnerstvu sa Addiko bankom.

Od 434.990 aktivnih kompanija, koliko ih trenutno ima u Srbiji, bilanse za 2018. godinu je predalo 108.083 kompanija i one su se našle u izboru za 100 najvećih. 1.186 jedinstvenih kompanija zadovoljilo je kriterijume za ovaj projekat, i to u 16 kategorija i 15 delatnosti.

Osim po prihodu, dobiti, broju zaposlenih i izvozu, kompanije su podeljene po veličini: velike, srednje, mikro i male.

“Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat uspeli da ukažemo na značaj podrške najboljima i najvećima jer su baš oni zaslužni za ritam tržišta. Oni diktiraju tempo, daju primer i vode našu privredu napred. Ovim projektom i saradnjom sa ovakvim kompanijama šaljemo poruku malim kompanijama da postanu veće, srednjim da postanu velike, a velikim da postanu stabilni lideri u regionu, pa i u svetu. Naša želja je da na tom putu budemo siguran partner na koga svi mogu da se oslone u svakom trenutku” , izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik izvršnog odbora Addiko banke.

Direktorka 100 najvećih u Srbiji Ana Knežević zahvalila je svim firmama koje su verovale u ovaj projekat, kao i Privrednoj komori Srbije na institucionalnoj podršci u realizaciji projekta.

“Nastavićemo da ističemo najbolje primere poslovanja, da osluškujemo i predviđamo potrebe tržišta kako bismo zajedno množili uspehe i delili prilike, bodreći i druge da uspešno menjaju ekonomsku klimu u Srbiji i nađu se među 100 najvećih”, izjavila je Knežević.