Kompanija od 1991. godine posluje u oblasti distribucije repromaterijala za proizvodnju nameštaja.

U okviru projekta “100 najvećih u Srbiji”, kompanija “Matis” iz Ivanjice se izdvojila od drugih osvojivši još jednu prestižnu nagradu, kao dokaz kvaliteta njihovih proizvoda. “Matis” je zauzeo prvo mesto u kategoriji “proizvodnja kuhinja” za 2019. godinu.

”MATIS”DOO Ivanjica je proizvodna firma, nastala iz matične firme TIS čija je osnovna delatnost uvoz i distribucija pločastih materijala i okova za nameštaj.

Tokom godina su izgradi sopstvenu razgranatu mrežu distributivnih centara (Ivanjica, Nova Pazova, Kragujevac, Niš) učvrstivši time i svoju poziciju na domaćem tržištu sa rastućom tendencijom širenja u regionu.

Posle uspešnog lansiranja prve fabrike za proizvodnju nameštaja od pločastih materijala – Matis, odlučili su da svoju ponudu prošire i drugim kategorijama nameštaja. Ubrzo je usledilo otvaranje fabrika za proizvodnju tapaciranog nameštaja – Matis MEBL, zatim otvaranje još dve proizvodne grupacije Matis WOOD – nameštaj od punog drveta i MatiSAN – proizvodnja dušeka, jastuka i Boxspring kreveta.

Sve četiri Matis članice međusobno su uvezane uspešnim i stabilnim poslovnim sistemom i predstavljaju sinonim za kvalitet. Svaka od članica opremljena je sopstvenim modernim fabričkim postrojenjima kojima rukovode stručni i iskusni kadrovi.

Brend Matis GROUP nudi širok asortiman od preko 1.200 raznorodnih proizvoda, koji pokrivaju sve kategorije nameštaja, što ih čini jedinstveno kompletnim proizvođačem ove vrste na Balkanu.

Misija

Kroz širok spektar proizvoda, svojim klijentima pružaju osećaj sigurnosti koji se zasniva na dugoročnom poverenju u MatisGROUP kompaniji. Bitno im je zadovoljstvo kupaca, dobrobit zaposlenih, kao i zajednice u kojoj deluju.

Vizija

Vizija kompanije MatisGROUP je da zadrži vodeću poziciju na tržištu nameštaja i ostane regionalni lider u proizvodnji i kvalitetu proizvoda.

Filozofija

Kroz svaki komad nameštaja, veoma lako ćete prepoznati principe kojim se rukovodi firma od osnivanja. Zato su i usvojili slogan: Oseti razliku!

MATIS GROUP… TO SU LJUDI

Svesni da su ljudski resursi neprocenjiv izvor energije, posvećeni su neprekidnom regrutovanju i obučavanju mladih ambicioznih ljudi, kojima se pruža neograničena mogućnost da istražuju, razvijaju se i primenjuju stečena znanja na visoko profesionalnom nivou.

Efikasan i pravičan rukovodeći tim, precizna poslovna strategija, iskustvo i profesionalnost, negovanje poslovne etike i lojalnost, samo su neke od prednosti koje  Matis čine nepobedivim timom.

Tehnologija i delatnost

Neprikosnoveni kvalitet za koji se Matis zalaže direktan je rezultat pažljivo konstruisanog i sprovedenog inženjeringa unutar proizvodnih procesa. Prateći potrebe tržišta u pogledu kvaliteta, cena i količina, tehnološki sistem projektovan je tako da isprati apsolutno sve najkompleksnije zahteve.

Kao takav, proizvodni sistem može da, na fleksibilan način obradi i isporuči tržištu veliki broj raznorodnih artikala, u manjim ili većim serijama, sa maksimalnom produktivnošću i u najkraćem vremenskom roku.

Podsistem mašina je integrisan sa transportnim sistemima, koji su organizovani tako da su vremena obrade i pomoćna vremena minimalizovana, što rezultira najvišim stepenom produktivnosti u industriji nameštaja na ovim prostorima.

Trenutni tehnološki sistem kompanije MatisGROUP, sa svoje 4 proizvodne grupacije, na godišnjem nivou vrši proširenje i modernizaciju postrojenja isključivo unapređenim mašinama novije generacije, većeg kapaciteta i sa višim stepenom automatizacije.

Posebno su ponosni na ISO standarde za proizvodne procese: ISO 9001, ISO 14001, 18001 i FSC sertifikat.

Maloprodaja i distribucija

U Srbiji u svakom trenutku aktivno radi naših 30 maloprodajnih objekata. Ostvarena je uspešna saradnja sa preko 150 distributera u zemlji i svetu i poseduju tri predstavništva u inostranstvu. Matis svoje proizvode izvozi u preko 15 zemalja Evrope. Aktivno održavaju i proširuju svoju razgranatu mrežu maloprodajnih objekata širom zemlje, garantujući kupcima rok isporuke od 7 dana za Matis-ove proizvode.

Proizvodni program čini proizvodnja kuhinja, trpezarija, predsoblja i cipelara, nameštaja za dnevne boravke, nameštaja za spavaće sobe i dečije sobe, tapaciranog nameštaja, dušeka i boxspring kreveta.

– Bogatu ponudu Matis nameštaja upotpunili smo i ekskluzivnim svetskim brendovima, čiji smo generalni distributeri. Naše salone NATUZZI EDITIONS možete posetiti u Beogradu i Novom Sadu, a ostale renomirane proizvođače kao što su HIMOLLA, SCAB DESIGN i CONNUBIA BY CALLIGARIS možete potražiti u nekom od naših maloprodajnih salona – poručuju iz kompanije.

5 FABRIČKIH LINIJA za serijsku proizvodnju pločastog nameštaja u Ivanjici;
3 FABRIČKE LINIJE za proizvodnju tapaciranog nameštaja u Rumi;
4 FABRIČKE LINIJE za serijsku proizvodnju nameštaja od masiva u Ivanjici;
3 FABRIČKE LINIJE za serijsku proizvodnju dušeka u Ivanjici.

Nagrade i priznanja

Sve Matis proizvode karakteriše vrhunski kvalitet, izuzetno pristupačne cene i savremen dizajn. Kao adekvatna potvrda ovakvih tvrdnji o kvalitetu govori to da su svi proizvodi atestirani na Šumarskom fakultetu u Beogradu i da su ocenjeni najvišom mogućom ocenom Q1.

Nagrade koje su dobili tokom godina:

2007. Biznis partner godine.

2011. Najkvalitetniji proizvod – dečija soba, Beogradski sajam 2011. Najdinamičniji razvoj – povelja kapetan Miša Anastasijević 2011. i 2012. Pro biznis lider.

2014. Nagrada za ukupan nastup i estetski izgled, Beogradski sajam 2015. “Zlatni ključ” za najkvalitetniji proizvod u kategoriji – nameštaj za odmor, Beogradski sajam nameštaja

2015. Nagrada za najbolje uređen štand, Beogradski sajam nameštaja

2015. Zlatna plaketa u kategoriji korporativni brend – nameštaj

2015. Sertifikat bonitetne izvrsnosti

2016. Najbolji proizvođač kuhinja i kuhinjskog nameštaja u Srbiji-Quadal

2017. “Zlatni ključ” nagrada za ukupan sajamski nastup

2018. Sertifikat za najvišu bonitetnu nagradu 2A+ za kredibilno i pouzdano poslovanje

2018. “Sajamski ključ“ nagrada za višegodišnji doprinos podizanju kvaliteta manifestacije, Beogradski sajam nameštaja

2019. Nagrada privredne komore za 100 najvećih i prvo mesto u proizvodnji kuhinja.

Celokupan asortiman možete pogledati na sajtu http://www.matis.rs.