Italijanska kompanija Zoppas, koja u Kikindi posluje od 2016. godine i trenutno zapošljava 700 radnika, planira da uposli još dodatnih 300, rekao je Dorel Enače, generalni direktor Industrije Zoppas za Srbiju i Rumuniju.
– Bezbednost naših radnika sada je značajno povećana. Gradska vlast mnogo puta nam je pomogla oko svih propisa i administrativnih prepreka koji su se pojavljivali. Planiramo da broj radnika povećamo i da imamo 1.000 radnika, jer nam je želja da unapređujemo poslovanje u Srbiji i vašem gradu. U našem rumunskom pogonu je zaposleno 120 radnika iz Kikinde, a do kraja februara biće ih 200 – rekao je Enače, a navodi se na gradskom sajtu.
Ove godine jedna linija iz Rumunije biće prebačena u pogon u Kikindi čime će se stvoriti uslovi za novu proizvodnju u Kikindi, rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. Istakao je i da će Zoppas u lokalnoj samoupravi i dalje imati sigurnog partnera.
– Oni konstantno unapređuju proizvodnju, povećavaju broj zaposlenih, dok je njihovo društeno odgovorno poslovanje za svaku pohvalu. U prethodnih nekoliko godina, upravo zbog efikasne administracije, investitori su brzo dobijali sve neophodne dozvole. To je slučaj sa Zoppasom – rekao je Lukač.
Član gradskog veća za privredu i investicije, Saša Tanackov, ukazao je da je dolazak Zoppasa bio pravi zamajac za kikindsku privredu.
– Od prvobitnih dvadesetak, ova fabrika danas ima nešto više od 700 zaposlenih. Još 120 naših sugrađana radi u njihovom pogonu u Rumuniji. To znači da je Zoppas jedan od najvećih poslodavaca u Kikindi i da je ekonomske granice pomerio u dobrom pravcu. Mi ćemo i dalje biti njihov pouzdan partner – poručio je Tanackov.
Zoppas grupacija je jedna od vodećih svetskih proizvođača grejnih elemenata za kućnu upotrebu, industrijskih sistema i proizvoda za specijalne industrijske namene. Proizvodi različite vrste grejača koji se nalaze u širokoj primeni – od kućnih aparata, bele tehnike, pa do auto-industrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

Prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini.

Izvor www.ekapija.com/