Avion će se koristiti na letovima iz Beograda do Njujorka, gde je Nikola Tesla proveo većinu svog života

Najnoviji avion Airbus A330-200, koji će Air Serbia koristiti na letovima do Njujorka, planirano je da stigne u Beograd, na aerodrom Nikola Tesla, 24. aprila 2021. godine.

Mlazni avion sa 257 sedišta, registrovan kao YU-ARB, krasiće lik Nikole Tesle. Ovaj avion će zameniti postojeći A330-200, registrovan YU-ARA, sa 254 sedišta kompanije Air Serbia, koji je počeo da se koristi pre pet godina. Najnoviji avion stići će sa aerodroma Bergen op Zoom u Holandiji, a jedinstven izgled je dobio u Šenonu u Irskoj.

Dolazak aviona Airbus A330 u novi dom u Beogradu je veoma važan događaj za Air Srbiju. Velika nam je čast što će jedan od naših aviona nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolike njegovog lika u avionu koji povezuje Beograd i Veliku jabuku. Ovo je jedna od naših ključnih linija i sigurni smo da će dolazak novog aviona doprineti još boljem iskustvu putnika i uspehu ove rute, koja povezuje čitav region sa Sjedinjenim Američkim Državama“, rekao je generalni direktor Air Serbia Duncan Naismith.

Putnici će na letovima između Beograda i Njujorka imati prilike da probaju novi meni inspirisan režimom ishrane Nikole Tesle. Jelovnik za putnike ekonomske i biznis klase, kreiran u saradnji sa kuvarom Zoranom Miškovićem, inspirisan je Teslinim detinjstvom, studentskim danima i životom u Njujorku. Zasniva se na tri ključne reči koje opisuju život i delo slavnog naučnika: Energija – Frekvencija – Vibracija.

Izvor: EX-YU Aviation News