Godinu dana kasnije dok globalna ekonomija beleži drastičan pad usled pandemije koronavirusa, svetli su primeri onih koji su uspeli da se izbore sa novonastalom situacijom, prilagode promenama, ustroje svoje poslovanje, a povrh svega nastave i brzi rast.

Koliko i kako je pandemija promenila regionalnu ekonomiju i nazire li se izlazak iz krize nakon prvih vakcinacija stanovništva, govoriće se na regionalnom online panelu pod nazivom „Da li je moguć brzi rast u doba korone: Digitalna era – nova kultura poslovanja“.

U virtuelnom prostoru o ovoj temi diskutovaće direktori i vlasnici kompanija, koje su upravo u proteklom periodu ostvarile brzi rast, promenile svoju stragegiju poslovanja, zaposlile nove ljude.

Zakoračili smo preko noći u nove dimenzije poslovanja, digitalizacija nije više budućnost nego sadašnjost. U nedostatku organizovanosti državnih institucija koje su trebale da pruže sistemsku pomoć, privrednici su, kao i mnogo puta do sada, morali da se oslone na svoje sposobnosti. Biznis liderstvo je došlo do izražaja i prvi put se desilo da je potražnja za radnom snagom dolazila više iz domena privrede nego institucija. Razvoj pojedinih firmi tražio je veštu radnu snagu koja je mogla da odgovori novim izazovima. I finansijski sektor je za vreme pandemije uglavnom bio stabilan. U proseku, banke su dovoljno kapitalizovane i likvidne, ali je njihova profitabilnost nagrižena.

O izazovima koje su prevazišli, kako i na koji način, i preporukama kako dalje na online regionalnom panelu govoriće:
– Marko Čadež, predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF) i
predsednik Privredne komore Republike Srbije (TBC)
– Ahmet Egrlić, predsednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH
– Lidija Žigić, predsednica Uprave NLB Banke d. d. Sarajevo
– Marko Radojičić, osnivač i direktor Cube Team d. o. o. Beograd
– Vuk Gubernić, osnivač i CEO CarGo d.o.o. Beograd
– Slobodan Šuput, direktor Express Courier d.o.o. Beograd
– Mirza Klico, osnivač i prokurista City Šped d.o.o. Sarajevo
– Ajdin Brković, direktor i vlasnik firme Monetize Ad d.o.o. Sarajevo

A uvodne reči daće domaćini konferencije.
– Adnan Hrenovica, predsednik Grupacije LRC, osnivač i vlasnik
– Emil Kučković, direktor Poslovnih novina i član Uprave LRC Grupacije
– Jadranka Kuljanin, direktorka LRC d.o.o. Sarajevo i članica Uprave LRC Grupacije

Ovu konferenciju koja se održava preko Zoom aplikacije, 21. aprila, od 13:30 sati, a u sklopu projekta “Brzoratsuće kompanije u BiH i regionu” pratiće biznismeni iz celog regiona. Zainteresovani se mogu prijaviti preko linka: https://konferencijabrk.poslovnenovine.ba/srbija/.

Organizator online događaja su i ovaj put Poslovne novine, kao nezaobilazan partner u spajanju uspešnih ljudi iz svih sfera biznisa, uz svesrdnu podršku analitičkog partnera LRC, kao najveće bonitetne kuće u BiH, a u partnerstvu sa NLB bankom d.d. Sarajevo i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, te institucionalnu podršku Komorsko investicionog foruma Zapadnog Balkana i Cube Team-a iz Srbije.