Šoping-mol Delta Planet je otvoren u Nišu. Prvi Delta Planet u Srbiji ima 40 000 kvadratnih metara, na dve etaže i sa 850 parking mesta za posetioce, a izgrađen je za samo 14 meseci.

Posetiocima su na raspolaganju prodavnice vodećih modnih brendova, veliki broj restorana i kafića, knjižare, radnje za kućni dekor, a posebnu atrakciju predstavljaće najmoderniji bioskop sa 5 sala.

Otvaramo šoping-mol koji ima regionalni značaj i za građane, i za privredu Niša i okoline. Kapacitet Delta Planeta je takav da će privlačiti goste iz cele južne i istočne Srbije, a verujemo čak i iz susedne Bugarske. Sa otvaranjem 1100 novih radnih mesta, to je jedan od Deltinih projekata koji utiče na širu zajednicu i doprinosi razvoju i drugačijem izgledu gradova u kojima poslujemo”, kaže generalni direktor Delta Real Estate Grupe Angelina Nekić.

Investicija u Delta Planet vredna je 70 miliona evra i deo je velikog investicionog plana Delta Holdinga, koji uključuje izgradnju poslovnog sedišta Delta House (otvaranje u leto ove godine), renoviranje Sava Centra (početak na jesen 2021) i druge velike projekte u oblasti nekretnina.

Kao znak zahvalnosti za dobrodošlicu Nišlija, Delta Planet završava i uređenje parka iza objekta i dela keja uz Nišavu. Na ovoj lokaciji biće formirano dečje igralište i zasađeno 90 novih stabala. Na samoj lokaciji šoping-mola, zasađeno je još 140 sadnica zimzelenog i listopadnog drveća i 6 000 komada ukrasnog šiblja.

Šoping-mol Delta Planet Niš radiće uz poštovanje svih mera zaštite od virusa kovid 19, koje je propisala Vlada Srbije, Krizni štab i lokalne vlasti.

Izvor: BIZLife
Foto: BIZLife