Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je ugovore poljoprivrednicima koji su dobili sredstva na konkursu za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke.

Resorni sekretarijat učestvuje sa oko 55 odsto sredstava, što iznosi više od 14 miliona dinara, a ukupna vrednost opreme je preko 25, 8 miliona dinara. Uslove za sufinansiranje je ispunilo 8 poljoprivrednika, dok se 20 prijavilo na konkurs.

Sredstva koja je Sekretarijat za poljoprivredu opredelio na osnovu ovog konkursa po jednoj prijavi iznose maksimalno 2 miliona dinara. Ukoliko su nosioci poljoprivrednih gazdinstava žene ili poljoprivrednici mlađi od četrdeset godina, za njih smo predvideli još 10 posto na opredeljeni iznos”, rekao je resorni sekretar Čedomir Božić.

Kako je istakao Božić, radi se o bespovratnim sredstvima, zahvaljujući čemu će poljoprivrednici uspeti da se opreme neophodnim uređajima za sušenje, zamrzavanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje voća, povrća i grožđa.

Izvor: eKapija