Prva deonica auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, a u okviru izgradnje tog auto-puta gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1310 metara.

Auto-put Beograd-Sarajevo prvi je auto-put koji će direktno povezati Srbiju i BiH, a spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa “Srbija 2025”, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Podseća se da je Srbija prošle godine krenula u izgradnju prve deonice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara i dodaje da je vrednost investicije 220 miliona evra.

U okviru izgradnje ovog auto-puta u toku je i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1310 metara.
“Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da radove na deonici Kuzmin-Sremska Rača, u okviru izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, izvodi turska firma Tasyapi, koja je nedavno dala obećanje da će radove završiti do kraja 2022. godine.