Predstavnici srpskog tekstilnog sektora dogovorili su saradnju sa grupom Etalon Centar iz Rusije i nove izvozne poslove u vrednosti od više od milion evra.

Bilateralni razgovori, koje je organizovala Privredna komora Srbije, održani su u Beogradu sa predstavnicima Etalon Centra, a srpske kompanije KS sistem, Leon i Tigar obuća su potpisale ugovore koje će realizovati do kraja godine.

Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila, i jednog proizvođača dečje obuće“, izjavio je Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moskvi.

Etalon Centar je proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene i lične zaštitne opreme. Zapošljava modne dizajnere i inženjere koji zajedno sa istraživačkim centrima lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

Mesečno isporuči oko 100 000 pari obuće na tržište Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare i naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“, istakao je Delić i naveo da stjuardese Aeroflota već nose srpsku obuću.

Izvor: BIZLife