Proizvođač električnih vozila Tesla, koja je u vlasništvu milijardera Elona Muska, prodala je u prvom kvartalu 10 posto bitcoina koje je imala u svom vlasništvu. Firma je inače još u februaru kupila bitcoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara, a nakon ove prodaje Tesli će ostati najmanje 1,33 milijarde dolara u bitcoinu, prema ceni transakcije koja se odvila 8. februara.

U ovom trenutku ta bi brojka bila veća s obzirom na kretanje cena, ali pravila podnošenja ne dopuštaju Tesli da prilagodi brojku na gore, piše portal theblockcrypto.

Prošli mesec firma je takođe objavila da će prihvatiti plaćanje u bitcoinima, a Musk je tom prilikom rekao kako će sve uplate zadržati u digitalnom obliku, tj. da neće uplaćene kriptovalute pretovariti u fiat valute.

Teslin glavni finansijski direktor Zach Kirkhorn rekao je da Tesla dugoročno veruje u vrednost bitcoina, te da im je namera zadržati bitcoine koje trenutno imaju uz nastavak akumulacije kroz transakcije od kupaca koji će bitcoinom kupovati Tesline automobile.

Nakon što se ova vest pojavila, na Twitteru su se javili neki koji su optužili Muska da je namerno pumpao cenu, a zatim “dampao” kako bi zaradio milione, na šta se javio i sam Musk, koji je u kratkom tvitu odgovorio kako on svoje bitcoine nije prodao.