Otvaranje sportskog kompleksa na Košutnjaku se očekuje do kraja 2021. godine, a moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena.

Investiciju vrednu 12 miliona evra realizuju Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku je izradilo beogradsko preduzeće Bauprojekt, a radove na izgradnji izvodi W.D. Concord West.

U okviru ovog multifunkcionalnog objekta biće trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti je osmišljena da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou.

Objekat će posedovati i niz zajedničkih sadžaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulanta, kancelarijski prostor i drugo. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, dok su na prizemlju planirana dva borilišta i košarkaški teren.

Podsetimo, izgradnja ovog kompleksa je počela 2019. godine. Međutim, iako je bilo u planu da bude završen početkom 2021. godine, restrikcije su uticale na dinamiku i rokove.

Izvor: eKapija
Foto: TOB