Prvi B2B susret 100 najvećih i brzorastućih kompanija u Srbiji je održan u Beogradu, 15. juna, u hotelu Tulip Inn Putnik Belgrade.

B2B susreti su prilika da kompanije predstave svoj rad i prepoznaju potencijalne partnere. Naš cilj je da se regionalno povežemo jer je to ključ dodatnog uspeha svih kompanija”, naveo je izvršni direktor projekta Enis Hadžimujić.

U Bosni i Hercegovini je LRC najveća i najstarija bonitetna agencija, a projekat 100 najvećih je postao prepoznatljiv brend u celoj regiji”, rekla je Jadranka Kuljanin, direktorka bonitetne agencije LRC i član Uprave LRC Grupacije.

Projekat 100 najvećih u Bosni i Hercegovini baštini tradiciju dugu 34 godine, a Poslovne novine postoje skoro 50 godina. Osim štampanog izdanja, u skladu sa potrebama tržišta, prešli smo i na digitalne kanale komunikacije”, istakla je direktorka Alena Ahmetspahić Fočo.

Svoje potencijale i prepoznatljivost na tržištu predstavili su direktori i vlasnici različitih brzorastućih kompanija.

Projekti kao što su 100 najvećih u Srbiji daju drugu dimenziju analitike. Cube Team se bavi kreiranjem rešenja i nudi dva poboljšanja: kako doći do novih klijenata i kako da se ubrzaju i automatizuju risk procesi”, istakao je Marko Radojičić, iz kompanije Cube Team, koja je analitički partner ovog projekta u Srbiji.

Uz veliku konkurenciju uspeli smo da za šest meseci rada postavimo u vodeću poziciju CarGo Butler. Ideja ovog B2B susreta je da ostvarimo kontakt sa drugim učesnicima“, objasnio je direktor Nikola Aćimović.

Hotel Tulip Inn je, pre svega, biznis hotel. Jako dobro poslujemo i nadamo se da ćemo ostvariti saradnju sa kompanijama kako iz zemlje, tako i iz regiona“, navela je Olivera Milosavljević Žuvić na B2B susretu.

G3 Spirits sarađuje sa modernim trgovinama i ugostiteljstvom, ali i sa uspešnim kompanijama. Regionalno smo najveća distrubutivna firma ove vrste“, poručio je Aleksandar Živanović.

Maruška je porodična firma koja se već 20 godina bavi proizvodnjom korporativnih poklona. Ovi pokloni se prvenstveno zasnivaju na maramama i kravatama, ali pored toga jedini u Srbiji imamo mašinu za digitalnu štampu na svili na kojoj možemo uraditi uniforme sa logom vaše firme. Nedavno smo u saradnji sa muzejima u Srbiji promovisali novi vid poklona, proizvod koji iza sebe ima tradiciju i kulturnu baštinu Srbije”, kazao je Radenko Topalović.

Na B2B susretu se predstavila i kompanija Eurologistic. “Uspešno se bavimo transportom i logistikom već 15 godina, u Srbiji i van naše zemlje“, rekao je direktor Dražen Ivanović.

Bas promet organizuje teretni šleperski transport na teritoriji Srbije. Razgranatom mrežom transporta činimo vodeću kompaniju i poslujemo od 1993. godine“, kaže direktor i osnivač ove firme Dragan Milošević.

Firma Braća Crnomarković je osnovana 1998. godine i bavi se međunarodnim transportom u Srbiji i celoj Evropi, za sve vrste robe. Osim toga, bavimo se naftom i naftnim derivatima, pružamo usluge carinjenja, tehničkih pregleda i usluge u drugim delatnostima“, naveo je Obrad Crnomarković.

Kompanija New York Trade postoji od 1992. godine i bavimo se čišćenjem i održavanjem objekata. U Srbiji poslujemo u preko 90 gradova“, istakao je Kaplan Ibraimović.

Mirax Agrar posluje od 2013. godine i izvozi sveže voće i povrće na tržište Rusije, Evropske unije i širom sveta. Kompanija je dobila priznanje u svojoj delatnosti kao jedan od lidera za izvoz u malim preduzećima“, izjavila je Aleksandra Vučković.

INM Arilje je porodična firma koja je osnovana 1992. godine. Osnovna delatnost je proizvodnja i prodaja profilisanih limova, a sporedna delatnost je vršenje krovopokrivačkih radova“, saopštio je Nemanja Mutavdžić.

Ovo su neke od uspešnih poslovnih priča koje su pokazale da su B2B susreti idealna prilika za umrežavanje sa drugim firmama i pronalaženje novih klijenata. U projektu “100 najvećih u Srbiji” učestvuju i kompanije Express Courier, Sova N Vision, Mind Group, Termoenergo inženjering, Aco građevinski elementi, Esco Elios, Kafa Dobro jutro, Računovodstveni centar Škorpion, Avaco, Halcom, konferencija MEKST, Centar ProFizio, eKapija, Turistički žurnal, Sandžak Media, BIZLife, Biznis.rs, Biznis na štiklama, Pay Spot, Gaz-šped, Medical Dental, Tester Al, Italijanska komora, Enmon, Adecco, Privredna komora, Elixir Zorka, ECD, Mujen Lux i Teddy Bear.