Kompanija Transfera je objavila početak izgradnje svog prvog logističkog centra, kao deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka.

Veoma smo ponosni što ćemo realizacijom ovog projekta postati kompanija sa jednim od pojedinačno najvećih logističkih centara u Srbiji. Ovim potvrđujemo uspešno poslovanje kompanije u prethodnom periodu. Sa blizu 300 zaposlenih na putu smo ostvarenja projektovanog plana od preko 60 miliona evra prihoda u 2021. godini, čime postavljamo temelj za dalji rast, otvaranje novih radnih mesta i razvoj naših operacija kako u Srbiji, tako i u regionu”, naveo je Vladimir Popović, izvršni direktor sektora finansija.

Površina prvog logističkog centra biće 30 000 kvadratnih metara, od čega je 3000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u koje će biti preseljeno sedište kompanije, dok ostatak obuhvata skladišni prostor i prateće prostorije za odmor i rekreaciju poput restorana, kafea i trim-staze.

Objekat će biti opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama (Warehouse management system), uz primenu najviših standarda FM globala, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije.

Izabrana lokacija se nalazi 30 kilometara od Beograda i 20 kilometara severno od Aerodroma Beograd, u naselju Novi Banovci, u neposrednoj blizini auto-puta E-75, na 4 kilometra udaljenosti od budućeg intermodalnog terminala u Batajnici.

Izvor: eKapija
Foto: Transfera