Er Srbija je u junu 2021. godine povećala svoj tržišni udeo na Aerodromu Nikola Tesla i prevezla ukupno 54,1 odsto putnika.

Ova avio-kompanija je u junu prevezla 170 413 putnika, što predstavlja najveći broj putnika od decembra 2019. godine i povećanje od 68 odsto u odnosu na maj ove godine.

Er Srbija je tokom juna saobraćala do 38 destinacija u redovnom saobraćaju, a najpopularnije su bile Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

Rezultat koji smo ostvarili u junu predstavlja posledicu strateškog planiranja, efikasnog prepoznavanja poslovnih prilika i brzog reagovanja na promene na tržištu. Drago nam je što se situacija polako razvija u pozitivnom smeru i što je tražnja za avio-prevozom u konstantnom porastu. Kao regionalni lider, ostajemo posvećeni intenziviranju obima saobraćaja gde god je to moguće, kako bismo nastavili da obezbeđujemo snažnu povezanost između gradova u regionu, Evropi, ali i celom svetu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

U junu su zabeleženi rekordni rezultati poseta Premijum salonu Er Srbije. Salon je ugostio 3252 putnika, što predstavlja rast od 33 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine. U ovom rekordnom mesecu, u Premijum salonu je boravilo prosečno 108 putnika dnevno, dok je apsolutni rekord ostvaren 21. juna, kada je usluge salona koristilo čak 177 putnika, saopštavaju iz Er Srbije.

Zahvaljujući rekordnim rezultatima tokom maja i juna ove godine, Er Srbija je u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabeležila tržišni udeo od 52 odsto. To predstavlja rast od čak 9 procentnih poena u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, koja je po svim parametrima predstavljala rekordnu godinu za srpsku nacionalnu avio-kompaniju kada je Er Srbija zabeležila udeo od 43 odsto na svom matičnom aerodromu, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto: Air Serbia