Acıbadem, jedan od najvećih bolničkih lanaca na svetu, postao je većinski vlasnik Bel Medica, srpske privatne bolnice sa tradicijom dugom 26 godina.

Ubuduće će poslovati pod nazivom Acıbadem Bel Medic, a suvlasnik i generalni direktor, kao i do sada, biće Jasmina Knežević.

Ugovor su potpisali Jasmina i Milan Knežević, vlasnici i osnivači Bel Medica, i Mehmet Ali Aydınlar, vlasnik i osnivač Acıbadema.

Ovo je novi početak za Bel Medic, veliki uspeh i svi ćemo zajedno da napredujemo. Želimo da od medicine i Bel Medica napravimo uspešnu priču od koje će korist imati i pacijenti i Srbija”, navela je Jasmina Knežević i dodala da je jedan od planova edukacija medicinskog osoblja kroz edukativni centar i fakultet Acıbadema.

Vlasnik i osnivač Acıbadema Mehmet Ali Aydınlar je izrazio uverenje da će zdravstvene usluge u Srbiji biti podignute na mnogo viši nivo zahvaljući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acıbadema sa Bel Medicom.

Puno smo radili da bi priča zaživela. Posao će voditi gospođa Jasmina Knežević, a mi ćemo joj pomoći da unaprede poslovanje i ponude još bolje zdravstvene usluge u Srbiji. Želimo da zdravstvo u Srbiji napreduje i srećan sam što postajemo partneri”, kazao je Aydınlar.

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, a sada i u Srbiji, sa 21 bolnicom, 13 ambulantnih centara, više od 4200 kreveta, sa preko od 22 500 zaposlenih i 4 000 lekara.

Izvor: eKapija
Foto: Pixabay