Kompanija Okov najavljuje nove investicije na srpskom maloprodajnom tržištu, javlja eKapija.

Ova kompanija je započela poslovanje na srpskom tržištu 2019. godine otvaranjem prodajnog centra na Bežanijskoj kosi u Beogradu. U maloprodajni centar je investirala oko 10 miliona evra i ponudila 40 000 artikala za uređenje doma i bašte. U martu ove godine Okov je otvorio objekat u Čačku.

Naš sledeći korak u Srbiji biće izgradnja centralnog magacina sa upravnom zgradom u Beogradu sredinom naredne godine. Ovaj projekat biće temelj za širenje naše maloprodajne mreže. Uveliko istražujemo tržište i razmišljamo o novim Okov centrima u Novom Sadu i Beogradu”, naveo je Jakov Bajović, izvršni direktor kompanije Okov.

Kompanija Okov osnovana je 1994. godine. Prva prodavnica je otvorena u Podgorici, dok je dve godine kasnije otvoren i prodajni centar u Nikšiću. Tokom 2005. godine Okov širi prodajnu mrežu otvaranjem objekata u Budvi, Bijelom Polju, Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Kotoru i drugim gradovima.

Kupovinom akcija austrijske kompanije 3e Handels und Dienstleistungs, Okov je postao vlasnik brenda Let’s do it na teritoriji Crne Gore, što je značajno uticalo na razvoj preduzeća u narednom periodu. Preuzet je savremeni koncept izlaganja robe, spoljašnji i unutrašnji izgled prodavnica i elementi vizuelnog identiteta. 3e grupa je udruženje stručnih trgovaca gvožđarske branše, a svrha preduzeća je podržavanje i savetovanje pridruženih članica u zemlji i inostranstvu.

Izvor: eKapija
Foto: okov.rs