U Kruševcu će biti izgrađen regionalni industrijsko-tehnološki park, a vrednost investicije je oko 6 miliona evra.

Objekat će činiti tri dela – upravna zgrada, poluotvoreni sajamski prostor i modularna hala, sa 14 modula, navela je za eKapiju Martina Manojlović, v.d. direktora Biznis inkubatora u Kruševcu.

Kako navodi, svaki pojedinačni modul budući korisnici će moći da koriste za proizvodnju, kao i za omladinsko, žensko i porodično preduzetništvo, razvoj robotike i slično.

Od velikog značaja za razvoj privrede u Kruševcu je i sajamski prostor koji će biti deo parka.

Kruševac nema sajamski prostor, koji je gradu preko potreban, gde bi naše firme i proizvođači mogli da izlažu, kao i da se spremaju za sajmove u inostranstvu”, objašnjava Martina Manojlović.

Buduća upravna zgrada imaće 33 kancelarije za 150 korisnika, a u sastavnom delu nalaziće se i restoran na otvorenom i zatvorenom, teretana, sala za konferencije i naučne skupove – amfiteatar sa 198 mesta, 3D laboratorija, arhiva i četiri lifta.

U drugim gradovima postoje naučno-tehnološki parkovi, a mi želimo da ovo bude industrijsko-tehnološki park, jer je Kruševac bio peti grad po jačini industrije u bivšoj Jugoslaviji i smatramo da treba da povrati staru slavu. Projekat je inicijactiva Biznis inkubatora iz Kruševca, uz pomoć lokalne samouprave”, istakla je Martina Manojlović.

Izvor: eKapija
Foto: Vikipedija