Čuveni proizvođač telefona, kompanija Motorola, najavila je partnerstvo sa GuRu Wireless Inc, globalnim liderom u prilagodljivim, over-the-air energetskim rešenjima, sa ciljem da over-the-air bežično punjenje postane deo Motorola smartfona.

Danas se oslanjamo na telefone u svim sferama života kako bismo brojne stvari obavljali brže i bolje nego ikada. Želimo mogućnost da budemo fleksibilni i pokretljivi, i baš zbog toga, bežične tehnologije nikada nisu bile važnije.

Motorolina konstantna posvećenost uvođenju najnovijih i najvažnijih inovacija u svoje telefone pruža joj savršene temelje za razvijanje prvih uređaja koji će imati mogućnost over-the-air punjenja baterije sa razdaljine od 1 metra, uz pomoć GuRu inovativne tehnologije.

Inovacija je oduvek bila u Motorolinom DNK. Kompanija od svog početka radi na tome da oplemeni naše živote pametnim uređajima i rešenjima. Uzbuđeni smo zbog prilike da udružimo snage sa liderom u industriji čiji cilj je unapređenje korisničkog iskustva. Zajedno ćemo predstaviti pravu mobilnost za pametne uređaje i IoT senzore”, izjavio je Florian Bohn, izvršni direktor i koosnivač kompanije GuRu.