U Pirotu se na jesen otvara prvi šoping centar, u kome će biti zaposleno više od 150 radnika.

Kako javlja eKapija, imaće 22 lokala u kojima će se prodavati roba poznatih svetskih brendova, a otvaranje je najavljeno za 16. septembar.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, tokom obilaska radova podsetio je na polaganje kamen temeljca za prvu stambenu zgradu na lokaciji Zapadni kej, pored Nišave.

Kada smo maja 2018. godine polagali kamen temeljac stambenog kompleksa Zapadni kej i tada sam rekao, a ponoviću i sada, da je to projekat od velikog značaja za Pirot. Ovde smo dobili sadržaje koji su nedostajali gradu. To su bili osnovni razlozi. Dodatni razlog je što je ovo gradilište otvorilo mnoga radna mesta. Ovde će raditi od 150 do 200 radnika. Pre dve godine je ovde otvoren veliki market i takav objekat je takođe nedostajao gradu. Na ovoj lokaciji je izgrađeno više od 100 stanova. Investitori koji su ranije gradili stambene zgrade i šoping centar su u gradski budžet uplatili preko 50 miliona dinara. Zbog toga smo asfaltirali gradske ulice. Ovaj šoping centar će kompletirati ponudu u gradu jer u njemu ima preko 20 lokala”, saopštio je Vasić.

Investitor Boban Mijalković je istakao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

Kada smo krenuli sa izgradnjom prve zgrade, za mene je to bila velika nepoznanica, ali je potom otvaranje objekta marketa otvorilo perspektivu celog ovog poteza. U hodu se nametala priča o otvaranju šoping centra. Površina centra je oko 8 000 kvadratnih metara. To će biti šoping centar pandam šoping centru Stop-šop u Nišu”, naveo je Mijalković.

Izvor: eKapija
Foto: Pixabay