Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na međunarodnom sajmu robnih marki PLMA.

Sajam će se održati u Amsterdamu od 14. do 15. decembra 2021. godine, a srpski proizvođači predstaviće svoje proizvodne programe na dva nacionalna štanda Srbije, u hali za prehrambenu industriju sa mogućnošću izlaganja ukupno 25 kompanija, prenosi eKapija.

Razvojna agencija Srbije snosi troškove zakupa prostora i izgradnje štanda, a izlagači snose troškove participacije u iznosu od 120 000 dinara. Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata, kao i troškove obaveznog članstva u Asocijaciji proizvođača robnih marki (Private Label Manufacturers Association) u iznosu od 1500 evra, koje je uslov za učešće na sajmu PLMA.

PLMA je više od 30 godina vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca. U 2019. godini na sajmu je učestvovalo više od 2700 izlagača i predstavilo se 60 zemalja sa nacionalnim štandovima. Sajam je posetilo više od 15 000 stručnih posetilaca iz više od 110 zemalja, dok je u 2020. godini održan u virtuelnom formatu.

Izvor: eKapija
Foto: Pixabay