Tourism BiH je internet platforma namenjena svim pružaocima turističkih usluga, kako hotelima i motelima, tako i svim ostalim turističkim radnicima.

Nastala je kao rezultat saradnje brojnih stručnjaka iz oblasti turizma, digitalizacije i promocije koje su objedinjene u okviru kompanije Disrupt Group iz Banjaluke. Osnovni cilj projekta je pomoć u promociji turizma u Bosni i Hercegovini, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima, udruženjima i svima koji pružaju turističke usluge kako bi lakše pomovisali svoje proizvode, ali i turističke potencijale ove zemlje.

Kroz naše digitalne kanale donosimo brojne informacije – od saveta za putovanja do rezervacije i prodaje karata – na jednom centralizovanom mestu. Takođe, bavimo se hitnom potrebom za digitalizacijom ili, bolje rečeno, modernizacijom, koja već neko vreme koči rast sektora u regionu”, saopštio je osnivač Disrupt Group Bogdan Stevanović.

Portal Tourismbih.com objedinjuje sadržaj koji se odnosi na 19 lokacija širom BiH, uključujući razne korisne informacije i brojne ponude u vidu tura i paketa. Tourism BiH je ujedno i pokretač inicijative ambasadorskog programa, gde svi mogu da predstave svoje priče i iskustva na portalu i ostalim kanalima, koji trenutno broje preko pola miliona impresija na mesečnom nivou. Suština programa svodi se na prikazivanje bogatstava i atrakcija zemlje kroz oči ambasadora, koji kroz sadržaj daju niz praktičnih i korisnih saveta za posetioce. Kompletan sadržaj je preveden i na engleski jezik, što omogućava i internacionalnim čitaocima da budu u toku.

U sklopu stranice na instagramu, koja broji više od 150 000 pratilaca, Tourism BiH je kreirao haštag #bihy koji ima preko 17 000 objava.

Lokalne kompanije mogu promovisati svoje proizvode i usluge putem mobilne aplikacije Bihy, ali i kroz dobro uspostavljene kanale društvenih mreža na više jezika, koji ubrzano postaju najpopularnija turistička veb-lokacija u regionu.

Preduzeća mogu ažurirati svoj sadržaj u realnom vremenu putem interaktivnog veb-panela koji im omogućava upravljanje kalendarima, plaćanje putem interneta i još mnogo toga.

Svoja znanja su preneli u knjigu Digitalizacijom prema turizmu 2.0 – Kako otvoriti vrata naše zemlje svetu. „Ova e-knjiga predstavlja jedan mali deo našeg desetogodišnjeg iskustva u marketingu u oblasti turizma. Fokusira se na prilike i izazove koje sa sobom nosi digitalizacija i na koje načine razni subjekti u turizmu na ovo mogu odgovoriti”, navode u Disrupt Group.

Tourism BiH donosi raznovrsne ponude, od prazničnih aranžmana do obilazaka kulturne baštine, preko planinarenja, splavarenja i sadržaja po meri, što omogućava centralizovani način za rast partnera”, poručuju u ovoj organizaciji.

Izvor: Turistički žurnal
Foto: Pixabay