Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija, koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će deonice Forbesa dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC-ovi su hit na investicionom tržištu gde se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj ceni deonice kompanije koja u početku nema nikakve imovine čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”).

U Forbesu tako planiraju da skupe preko 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopštili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pod pretpostavkom da javni akcionari Magnum Opusa neće otkupljivati akcije, akcionari Forbesa će po zatvaranju postati vlasnici približno 22 odsto kompanije, saopštio je Forbes.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom sveta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja sveta i među je 50 najposećenijih sajtova na internetu.